Falafler

Ingredienser:

  • 2,5 -3 dl tørrede kikærter
  • 1 stort løg
  • 2 dl groft hakket hakket persille
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk salt
  • 1/2 spsk kardemomme
  • 2 spsk fuldkornsmel
  • 1/2 spsk bagepulver
  • 2-3 dl neutral olie til stegning (de kan også bages i ovnen)

Sæt kikærterne i blød aftenen før i rigelig med koldt vand. Vær opmærksom på skålensstærrelse, da de svulmer en del op.

Hæld vandet fra og skyld kikærterne godt i koldt vand. Blend eller hak i foodprocessor alle ingredienserne sammen.
Varm olien og form falaflerne. Jeg laver mine en smule flade. De puffer lidt op pga bagepulveret, som i øvrigt også gør dem sprøde

Steg/kog dem ved høj varme. Når de er pænt brune lægges falaflerne på et stykke køkkenrulle så overskydende olie suges væk.