Ingredienser:
- 2,5 -3 dl tørrede kikærter
- 1 stort løg
- 2 dl groft hakket hakket persille
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk salt
- 1/2 spsk kardemomme
- 2 spsk fuldkornsmel
- 1/2 spsk bagepulver
- 2-3 dl neutral olie til stegning (de kan også bages i ovnen)
Sæt kikærterne i blød aftenen før i rigelig med koldt vand. Vær opmærksom på skålensstærrelse, da de svulmer en del op.
Hæld vandet fra og skyld kikærterne godt i koldt vand. Blend eller hak i foodprocessor alle ingredienserne sammen.
Varm olien og form falaflerne. Jeg laver mine en smule flade. De puffer lidt op pga bagepulveret, som i øvrigt også gør dem sprøde
Steg/kog dem ved høj varme. Når de er pænt brune lægges falaflerne på et stykke køkkenrulle så overskydende olie suges væk.